ESTROVITA
Zdrowie i odporność dla całej rodziny
Najwyższą skoncentrowana dawka roślinnych kwasów tłuszczowych Omega 3,6,9 EstroVita jako jedyna na rynku posiada najwyższą skoncentrowaną zawartość kwasów tłuszczowych omega-3,6,9 które zostały wyizolowane z unikalnej mieszaniny czterech olejów roślinnych (oleju lnianego, oleju z wiesiołka, oleju z ogórecznika, oleju z czarnej porzeczki). Skład preparatu został optymalnie zbilansowany, aby dostarczyć organizmowi doskonałą proporcję kwasów omega-3 i omega-6. EstroVita to 100% dziennego zapotrzebowania na wszystkie kwasy tłuszczowe z grupy Omega dla całej rodziny.
Dawkowanie
1 łyżeczka preparatu dostarcza: Omega-3 (kwas α-linolenowy) - 2,2g Omega-6 (kwas linolowy, γ-linolenowy) - 1,1g Omega-9 (kwas oleinowy) - 1,0 g Witamina E (alfa-tokoferol) - 1,8 mg
1 łyżeczka (5ml) dostarcza 100% dziennego zapotrzebowania na wszystkie kwasu z grupy Omega Butelka o pojemności 150 ml preparatu wystarcza na 30 dniową suplementację
Wskazania
100% dziennego zapotrzebowania na wszystkie kwasu tłuszczowe z grupy Omega dla całej rodziny
Podnosi odporność organizmu
Poprawia samopoczucie
Wspomaga siły witalne
- Wspiera układ krążenia - Pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi - Pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
Właściwości
- 100% ROŚLINNE ESTRY ETYLOWE OMEGA 3,6,9 - DOSKONAŁA PROPORCJA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-3 DO OMEGA-6 - PEŁNA BIODOSTĘPNOŚĆ - WYSOKA BIORETENCJA - WYSOKA ZAWARTOŚĆ KWASU ALFA-LINOLENOWEGO - ŹRÓDŁO KWASU GAMMA-LINOLENOWEGO - ZAWIERA NATURALNĄ WITAMINĘ E - BRAK TOKSYCZNOŚCI - BRAK KONSERWANTÓW - TECHNOLOGIA ZABEZPIECZENIA PRODUKTÓW PRZED PROCESAMI UTLENIANIA - PRODUKT NASYCANY AZOTEM - IDEALNY DLA WEGAN I WEGETARIAN - NIE ZAWIERA GLICEROLU - NIŻSZA KALORYCZNOŚĆ W PORÓWNANIU DO OLEJÓW ROŚLINNYCH - POZBAWIONY ZANIECZYSZCZEŃ WYSTĘPUJĄCYCH W OLEJACH ROŚLINNYCH I RYBICH - PRODUKT NIE ZAWIERA przeciwutleniaczy, konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, alergenów, metali ciężkich, cyjanogenów, glicerolu, pozostałości pestycydów, zanieczyszczeń mikrobiologicznych