Jesienna sałatka – bogactwo sezonowych warzyw

Jesienna sałatka to idealny pomysł na lekką przekąskę, dodatek do innego dania, ale także samodzielną potrawę, na przykład w gronie rodziny lub przyjaciół. Jest dość wykwintna, wspaniale zaspokoi kubki smakowe nawet najbardziej wybrednych osób. Ponadto wykorzystuje mnóstwo warzyw, które właśnie jesienią smakują najlepiej.

 

Składniki:

 

Sałata rzymska, sałata dębowa, pomidorki koktajlowe, papryka żółta i czerwona, marchewka, ogórki kiszone, pestki dyni oraz czerwona cebulka.

 

Przygotowanie:

 

Wszystkie składniki należy umyć i osuszyć. Sałatę porwij na drobne listki (możesz użyć gotowego miksu), pomidorki pokrój na połówki lub ćwiartki. Paprykę oraz ogórki należy pokroić w kostkę, a marchewkę po obraniu zetrzeć na tarce. Cebulę pokrój w piórka. Składniki wymieszaj w salaterce.

 

Dresing:

 

Awokado, dwa ząbki czosnku, jogurt naturalny, świeża bazylia, estragon, ocet jabłkowy, sok z cytryny, sól, pieprz, EstroVita.

 

Przygotowanie:

 

Awokado należy obrać i wyjąć pestkę. Bazylię posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki należy zmiksować w blenderze. Dodatek preparatu EstroVita sprawia, że cała sałatka jest wzbogacona również o zbilansowane kwasy omega-3, 6 i 9 pochodzenia naturalnego. Są one świetnie przyswajalne przez organizm. Dodatkowo EstroVita to także doskonałe źródło witaminy E. Wystarczy zaledwie jedna łyżeczka spożywana codziennie, aby się o tym przekonać. Suplement ten doskonale zastąpić może oliwę w sałatkach, jest neutralny w smaku. Sporządza się go na bazie aż czterech olejów roślinnych. Tak przygotowaną mieszanką polej przygotowaną sałatkę, wymieszaj i podawaj.