Warzywa i dipy z EstroVitą – idealne na wieczorny film

Chipsy i popcorn mają godnych siebie zastępców. Wypróbuj warzywa, które możesz jeść po wysuszeniu oraz na surowo. Żeby było jeszcze smaczniej, zestawiaj je z przepysznymi dipami. Do zimnych sosów z powodzeniem dodać możesz EstroVitę w najbardziej dopasowanej do swoich potrzeb formule. Przede wszystkim ten preparat ma neutralny smak i dostępny jest w płynnej formie, co bardzo ułatwia dodawanie go do potraw.

 

Warzywa

Jakie warzywa warto wybrać jako przekąskę do dipów? Spróbuj surowej marchewki, selera naciowego, papryki. Pyszne są również pieczone warzywa, na przykład bataty pokrojone na kształt frytek. Masz ochotę na coś naprawdę niskotłuszczowego i przypominającego w smaku chipsy? W takim razie spróbuj suszonych w piekarniku buraków, pasternaku, pietruszki, marchewki. Przygotuj je samodzielnie, przyprawiając ulubionymi dodatkami, takimi jak wędzona papryka.

 

Dip z tuńczyka

Wyrazisty w smaku dip z tuńczyka przygotujesz po zmieszaniu 200 gram tuńczyka z puszki, 150 mililitrów jogurtu, łyżki posiekanych kaparów, jednej małej posiekanej cebulki, soku z jednej cytryny, jednej łyżeczki EstroVity oraz dodatku soli i pieprzu. Tuńczyka odsącz z zalewy i połącz ze wszystkimi składnikami. Możesz je nawet zmiksować dla bardziej gładkiego efektu.

 

Dip z pomidorów

Połącz dwa obrane ze skórki, drobno pokrojone i przesmażone pomidory, 200 gram gładkiego twarożku, 100 mililitrów jogurtu, przeciśnięty ząbek czosnku, kilka kropli sosu chili, pęczek koperku, łyżeczkę EstroVity i sól oraz pieprz do smaku. Ten dip ma wyrazisty smak i gęstą konsystencję, idealną do grubszych warzyw jak marchewka.

 

Dip z ogórka

Obranego ze skórki ogórka zetrzyj na tarce, dodaj 200 mililitrów jogurtu naturalnego, łyżeczkę startego chrzanu, trzy łyżki ziół (na przykład koperku lub natki pietruszki), łyżeczkę EstroVity oraz sól i pieprz do smaku. Ten dip ma bardzo orzeźwiający, lekki smak, idealnie nadaje się na upalny wieczór przy filmach.